Igraj Online » Tabla i Karte » Igra Dame
8.2 / 10 - 5922

Igra Dame

Jeste li vi sledeći Marion Tinsley ili Don Lafferty? Za one koji ne znaju: Dama se igra na tabli od 8 sa 8 kvadrata, sa dvanaest figura na obe strane. Figure se kreću i zarobljavaju dijagonalno. Vaš cilj je zarobiti sve figure vašeg protivnika. Sretno!

Dama je veoma stara igra, ali je još uvek zabavna, pogotovo kada igrate neku od naslova u našoj kolekciji. Naše Flash igre su najbolje. Neke vam omogućavaju da igrate protiv kompjutera, dok vam druge omogućavaju da igrate protiv drugih ljudskih igrača. Ako mislite da imate šta je potrebno da bude šampion dame, vreme je da postavite čipove na tablu i vidite koliko zaista dobro možete da uradite.

Dama tabla je jednostavana 8x8 polja. Svaka strana počinje sa 12 čipova na svojoj strani table. Pomeranjem napred ili preskačući protivnike, vaš cilj je da pokušate da eliminišete sve protivnikove čipove preskačući ih. Ako ste pažljivi, možete da napravite super skokove i uzmete dva ili više komada u jednom potezu! Bez obzira da li igrate protiv kompjutera ili protiv drugih ljudskih igrača, mislimo da ćete da se zabavite uz ovu jednostavnu i nenasilnu društvenu igru. Dama možda nije svačija omiljena igra, ali može biti mnogo zabavna za neke ljude.Jednostavnost u igri je lepa, ali postoje strategije koje možete postaviti kako bi bili sigurni da ćete pobediti.